Het dierenleven in de tuin

Onze tuin is erg geliefd bij de vlinders en bijen. De gewone vlinders als Dagpauwoog, Atalanta, Distelvlinder en Koolwitje zijn in grote getale aanwezig maar ook de Koninginnenpage hebben we al verschillende keren gezien, evenals de Kolibrievlinder en de St. Jacobsvlinder.

Sint Jacobsvlinder

Als vaste tuinbewoner is er de Egel. De Merel, Lijster, Koolmees, Pimpelmees, Groenling, Vink, Roodborstje en Winterkoninkje zijn vaste broedgasten. In 2011 hebben we 4 extra nestkasten opgehangen. Een uilenkast (vaak bewoond door een spreeuwen paar), Mussenhotel (hierin broeden de koolmezen), Boomkruiperkast (volgens ons broedt er nu een merel in) en een kast voor het  Kwikstaartje. Deze kast is bewoond door de mussen.

Sinds de winter van 2012 hebben we 3 ransuilen te gast in onze tuin. Tijdens de koude periode verblijven ze het meest in de conifeer naast het huis. Als het warmer wordt zien we ze regelmatig in de berk naast de keuken.

Een van de 3 ransuilen

Er landde een reiger in de Prunus tot onze verbazing nam hij een groot stuk tak mee met veel bloesem eraan, daarna ging hij kikkers vangen in de vijver. De foto is vanuit het keukenraam genomen door op de foto te klikken wordt hij vergroot.

De bloemen hebben we later niet meer terug gevonden, hij heeft ze waarschijnlijk opgegeten.

Reiger in prunus